Kohti messuja 1/5 – Suunnittelu

Ajat ovat muuttuneet aikalailla siitä, kun ensimmäisille messuille suuntasin äitini mukana Lahteen. Muutama polymeerimassaleivonnainen oli rasiassa, mitä sitten aseteltiin pöydässä omalle paikalleen. Omassa messuilussa oli hieman taukoja kiireisen 1:1 elämän ja kiinnostuksen hakiessa uusia ulottuvuuksia takia. Nykyään satunnaisesti menemme muutamille messuille silloin, kun siitä ei itselle aiheudu liikaa ylimääräistä stressiä.

Kaikki lähtee oikeastaan suunnittelusta. Kun metatyötä on tehty tarpeeksi, ei viimeisen viikon paniikkia synny. (…ja sitten kaikki minua yhtään enemmän tuntevat nauravat ääneen, kun teen yleensä kaiken viimeisen viikon aikana! 😀 ) Kuitenkin tapahtu itse tekeminen viikon tai kuukausien aikavälillä, takana on paljon suunnittelua. 

Ensin lähden liikkeelle ajatuksesta ’mitä uutta voisin tehdä, jotta mieli pysyy virkeänä ja mitä haluan kokeilla’. Hulluimpia ajatuksia tulee listattua vihkoon ja osa jää hautumaan mietintämyssyn alle. Jos ideoihin on liittynyt esimerkiksi jonkun tuotemerkin pakkauksia minikoossa, olen ottanut yhteyttä  kyseiseen yritykseen ja neuvotellut kirjallisesti luvan tehdä. 

(Kuva lainattu luvan kanssa)

Seuraavaksi suuntaan Pinterestiin. Tämä visuaalisesti herkku inspiraation lähde. En kuitenkaan etsi suoraan minikoossa olevia esineitä tai ohjeita vaan selailen aitoja ruoka- ja sisustuskuvia sekä ihan vain palloilemalla, mitä eteen sattuu. Välillä tuntuu, että mikään ei oikein innosta ja toisinaan en saa nenää irti ruudusta millään. Kun ideoita lähtee heräilemään, mietin kuinka voisin sen toteuttaa mininä. Forssan messut ovat aikaisempiin vuosiin nähden hieman poikkeus, koska halusin miettiä omaan myyntipöytään pientä teemaa. Toteutus menee testiin myöhemmin! 

Suunnitteluvaiheessa kartoitan myös materiaalitilanteen. Sopivia tarvikkeita käyn hakemassa paikallisesta askarteluliikkeestä tai sitten tilaan maailmalta. Valikoimia on supistettu laajasti, minkä vuoksi tilaaminen on hyvin yleistä. Kuitit laitan talteen ja merkkaan ylös menot kirjanpitovihkoiseen. Tekeminen on mukava aloittaa, kun kaikki ei ole aina loppu, koska muuten tekemisestä tulee pätkittäistä ja hyvin raskasta. Myös samalla tarkistan, millainen tilanne on pienien pussien osalta, koska messupäivänä minit on helppo pakata pusseihin ja siirtää uusia omistajia ilahduttamaan. 

Tästä minun valmistautuminen lähtee! Olisi kiva kuulla kommentteja teidän valmistautumisesta tai ihan vaan yleisiä ajatuksia 🙂 32 päivää enää Forssaan! 

Yksi kommentti artikkeliin ”Kohti messuja 1/5 – Suunnittelu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s