Lämmönlähde -minikalustekisa Suuressa Snadissa 2017

Oman työni inspiraationa toimi vähetellen Tanskasta rantautunut Hygge-trendi. Hyggeä tai hyggeilyä on vaikea suoraan kääntää suomenkielelle, koska termi on vierasperäinen. Hyggeilyn perusideana on välttää kaamosmasennusta/stressiä tarkoituksellisella hyvänolon tuonnilla. Halusin luoda nurkkauksen, johon itse menisin mielelläni purkamaan kiireisen arjen paineita. Työn valmistuminen oli vaakalaudalla viimeiseen päivään saakka. Perjantaina sain seinät kasaan; printtailin verhoja; liimailin ja viimeistelin. Minulla miniatyyriharrastus on sellaista, että teen itse paljon, mutta messuilta on myös ihana shoppailla minejä. Nurkkaukseen päätyi viimeistelyvaiheessa muutamia kanssaharrastajien töitä, joille en aikaisemmin ollut löytänyt sopivaa paikkaa.

Saatoin työn matkaan vaaditun kuvauksen kanssa: ”Pohjoismaiset naapurimme Tanskassa ovat kehittäneet oman menetelmänsä pimenevää vuodenaikaa vastaan. Hygge [huːɡə] ei suoraan käänny suomenkielelle, mutta sitä voi lähestyä enemmän tunnetilan kautta. Hygge onkin lämmön ja rauhan hakemista sisäisen rentoutumisen kautta kiireettömästi mieleisten asioiden parissa nautiskellen. Lämmönlähde -kilpailutyö kuvastaa niitä asioita, millä itse löydän sisäisen lämmön stressaavan arjen keskellä.”


img_8397

Matto: Katriina Aalto / Villasukat: Maija Rautiainen / Kahvikuppi ja lautanen: Wooper / Kranssi: Katrina Rauhaniemi / Kori: Johanna Keronen / V. pun kori: Marcellen minit 

Tässä kaikki kilpailuun osallistuneet työt:

img_8385img_8386img_8387img_8388img_8390img_8391img_8392img_8393img_8394img_8395img_8396

Kiitos kaikille äänestäjille!

Yksi kommentti artikkeliin ”Lämmönlähde -minikalustekisa Suuressa Snadissa 2017

  1. Kolmonen on sellainen rauhoittavan oloinen paikka, mihin olisi ihanaa käpertyä viltin alle ja nautiskella kupponen lämmintä kahvia ja tämän jälkeen kutimet käteen ja ohjetta lukemaan, jos sattuu vielä olemaan valveilla. Mutta on tuo 14 kuvaan kyllä ideoitu nii-iiiiin herttainen Lämmönlähde 😍

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s